Τι πρέπει να σκεφτείς πριν υποβάλεις την παραίτηση σου! | jobstoday.gr

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν υποβάλεις την παραίτηση σου!

Δεν σε καλύπτει πλέον η δουλειά σου και σκέφτεσαι να υποβάλεις την παραίτηση σου; Δες εδώ τι θα πρέπει να αναρωτηθείς, πριν πάρεις αυτήν την μεγάλη απόφαση!

Μπορεί να νιώθεις ότι δεν σε καλύπτει πλέον η δουλειά σου και γενικά ότι δεν σε γεμίζει, αλλά δεν είναι τώρα περίοδος για να κάνεις βιαστικές κινήσεις. Θα πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα, ώστε να μην το μετανιώσεις στην πορεία. Γι’ αυτό υπάρχουν 3 βασικές ερωτήσεις που θα έπρεπε να κάνεις στον εαυτό σου!

3 Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν παραιτηθείς

Είσαι αποδοτικός στη δουλειά σου;

Συνήθως οι περισσότεροι επιλέγουν να σταματήσουν από την δουλειά τους, όταν τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν. Τεράστιο λάθος, καθώς ο εργοδότης σου θα θυμάται τον τρόπο που έληξε η συνεργασία σας και όχι πως ξεκίνησε. Και δεν θέλεις να σε ακολουθεί μια αρνητική αξιολόγηση.

Ο νέος σου εργοδότης κατά 99,9% θα ψάξει για την προϋπηρεσία σου και δεν θα του αρέσει καθόλου αυτή σου η αρνητική αξιολόγηση, για την λήξη της συνεργασίας σας.

Στην ουσία θα πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις το 100% του εαυτού σου και μόνο τότε, αν δεις ότι δεν ανταμείβονται οι κόποι σου, μπορείς ήρεμα να αποχωρήσεις, ώστε να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις.

Έχεις κάποια άλλη πρόταση;

Στους διευθυντές προσλήψεων προσωπικού δεν αρέσει να προσλαμβάνουν άτομα που έχουν παραιτηθεί από την δουλειά τους, χωρίς να έχουν βρει κάποια καλύτερη θέση.

Εκείνοι σκέφτονται ότι δύο μπορεί να είναι οι πιθανές περιπτώσεις. Είτε δεν έχεις επιλέξει να αποχωρήσεις αλλά σε απολύσανε, είτε δεν είχες τα απαιτούμενα προσόντα ώστε να βρεις κάποια άλλη δουλειά. Έτσι, το πιο επιθυμητό θα ήταν να έχεις ψάξει πρώτα εξονυχιστικά όλες τις περιπτώσεις, μήπως βρεις κάποια καλύτερη δουλειά πριν αποχωρήσεις.

Έχεις συστατικές επιστολές;

Αν και οι εργοδότες γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να έρθουν σε επαφή με τον προηγούμενο προϊστάμενο σου, θα προσπαθήσουν όμως να επικοινωνήσουν έστω με κάποιον άλλο συνάδελφο, ούτως ώστε να μάθουν για τις επιδόσεις και τον χαρακτήρα σου.

Γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίζεις πριν φύγεις από μία δουλειά, να έχεις πάρει μία καλή συστατική επιστολή για να σε βοηθήσει στην επαγγελματική σου πορεία. Και φυσικά να την έχεις ζητήσει όσο ακόμη έχετε καλές επαφές, ώστε να είναι ακόμη καλύτερα τα σχόλια.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση