Τι δεν θα πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις την δουλειά σου!

Δημοσίευση 11:31 16-03-2015
Εικόνα Τι δεν θα πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις την δουλειά σου!

Μόλις βρήκε μια νέα δουλειά και δεν ξέρεις τι θα πρέπει να αποφύγεις, για να μην κάνεις εξ' αρχής κακή εντύπωση; Δες εδώ 4 πράγματα που θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις για να κρατήσεις την δουλειά σου!

Πάντα οι πρώτες μέρες σε έναν νέο χώρο εργασίας είναι σχετικά δύσκολες και ταυτόχρονα περίεργες, μιας και δεν γνωρίζεις ακόμη τους κανόνες συμπεριφοράς που επικρατούν στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Όπως και να χει όμως υπάρχει μερικά λάθη που δεν θα πρέπει να κάνεις.

4 πράγματα που θα πρέπει να αποφύγεις για να κρατήσεις την δουλειά σου

1. Να μην αργείς

sinepia upallilou

Μπορεί να συναντήσεις πολλή κίνηση στον δρόμο, αλλά αυτή δεν είναι μια καλή δικαιολογία για να καθυστερήσεις από την πρώτη εβδομάδα. Θα πρέπει να κανονίσεις έτσι το πρόγραμμα σου ώστε να βρίσκεσαι στην θέση σου τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, για να μην χρειάζεται να αρχίσεις τις δικαιολογίες, που σίγουρα θα ακουστούν φθηνές στο αφεντικό σου.

2. Να έχεις οργάνωση

organosi grafiou ipallilou

Είναι πολύ βασικό από την πρώτη κιόλας ημέρα να προσέξεις το πώς οργανώνουν τα πράγματα στο γραφείο τους οι συνάδελφοι σου. Αν κανείς άλλος δεν έχει προσωπικά αντικείμενα στον εργασιακό του χώρο, θα πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο. Και φυσικά θα πρέπει να αποφύγεις το χάος και να είναι το γραφείο σου πάντα καθαρό.

3. Μην παίρνεις μεγάλες αποφάσεις χωρίς να ρωτήσεις

ergasiakes apofasis

Όταν είσαι νέος σε μια δουλειά θα πρέπει υποχρεωτικά να ρωτάς τον ανώτερο σου πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση, για την οποία δεν είσαι εξουσιοδοτημένος να ακολουθήσεις την δική σου απόφαση. Όσο καλή και αν θεωρείς ότι είναι μια ιδέα σου, μπορεί να μην σκεφτεί το ίδιο και ο προϊστάμενος σου και να βρεθείς προ εκπλήξεων.

4. Μην μιλάς συνέχεια στο τηλέφωνο και μάλιστα δυνατά

ipallilos tilefono

Εννοείται πως τα τηλεφωνήματα σου θα πρέπει να είναι μετρημένα και να γίνονται μόνο όταν είναι κάτι επείγον, αλλά ακόμη και αν είσαι σε διάλειμμα φρόντισε να μην ακούγεσαι σε όλη την επιχείρηση. Γι' αυτό εξάλλου υπάρχουν και τα μηνύματα.

Εσύ τι λες;

Σχετικά άρθρα στην κατηγορία Tips:

3 πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις όταν ψάχνεις εργασία (και 3 που μπορείς!).
10 χρήσιμες συμβουλές για μια επιτυχημένη καριέρα.
6 συμβουλές για να πετύχεις στη νέα σου δουλειά.
Δες πως να χειριστείς μια τηλεφωνική συνέντευξη.
7 συμβουλές για να διατηρήσεις τη δουλειά σου.
Είναι ώρα να αλλάξεις δουλεια;