Άρθρα για την εργασία και τα εργασιακά

3 πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις όταν ψάχνεις εργασία (και 3 που μπορείς!).
Tips
hiring

Δεν μπορείς να ελέγξεις πότε θα σε προσλάβουν. Μερικές φορές μπορεί να βρεις κατευθείαν τη δουλειά που ψάχνεις. Άλλες φορές την αναζητάς σε αγγελίες ξανά και ξανά μέχρι να βρεις αυτή που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου. Μπορείς όμως να κάνεις τις προσπάθειες σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι αφιερώνεις αρκετό χρόνο … Συνέχεια ανάγνωσης 3 πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις όταν ψάχνεις εργασία (και 3 που μπορείς!).

10 χρήσιμες συμβουλές για μια επιτυχημένη καριέρα.
Tips
Career

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά εκεί έξω, κάνε ένα βήμα παραπέρα, κάνε αυτό που αγαπάς, ξεπέρασε τον εαυτό σου. Εμείς ψάξαμε και σου προτείνουμε κάποιες συμβουλές  που δεν τις ακούς καθημερινά. 1. Αποδέξου τις προσκλήσεις των συναδέλφων σου για καφέ ή φαγητό. Αν τις απορρίπτεις για τον οποιοδήποτε λόγο, θα σταματήσουν να ασχολούνται μαζί σου … Συνέχεια ανάγνωσης 10 χρήσιμες συμβουλές για μια επιτυχημένη καριέρα.

6 συμβουλές για να πετύχεις στη νέα σου δουλειά.
Tips
teamwork

Μια νέα δουλειά είναι από μόνη της αγχωτική αλλά και συναρπαστική. Θυμήσου την πρώτη μέρα σου στο σχολείο, αλλά αυτή τη φορά οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Παρακάτω θα δεις  μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσεις τη δυσκολία να προσαρμοστείς. Οι πρώτοι τρεις μήνες είναι στρεσογόνοι και για σένα αλλά και για την … Συνέχεια ανάγνωσης 6 συμβουλές για να πετύχεις στη νέα σου δουλειά.

Δες πως να χειριστείς μια τηλεφωνική συνέντευξη.
Tips
job-phone-interview

Όσο ψάχνεις για δουλειά είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος για τηλεφωνική συνέντευξη. Μπορεί να σου τηλεφωνήσουν εκεί που δεν το περιμένεις. Πολλές εταιρίες σε καλούν πρώτα για να συζητήσουν μαζί σου και να καταλάβουν αν έχεις όρεξη για τη δουλειά που σου παρέχουν. Πρέπει να δείξεις ότι είσαι κατάλληλος για τη θέση αυτή. Στις περισσότερες … Συνέχεια ανάγνωσης Δες πως να χειριστείς μια τηλεφωνική συνέντευξη.

7 συμβουλές για να διατηρήσεις τη δουλειά σου.
Tips
job

Δούλεψε σκληρά. Πολλούς εργοδότες δεν τους απασχολεί αν αφιερώνεις λίγο χρόνο στο facebook ή αν στέλνεις μηνύματα, με την προϋπόθεση να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Πρέπει να δίνεις στον εργοδότη σου τους λόγους για τους οποίους σε πληρώνει. Όταν έρθει η ώρα να πάρει τις αποφάσεις του, θα παραμείνει στη δουλειά ο πιο παραγωγικός … Συνέχεια ανάγνωσης 7 συμβουλές για να διατηρήσεις τη δουλειά σου.

3 τρόποι για να ξεκινήσεις την αναζήτηση εργασίας.
Καριέρα
looking_for_job

Εάν βρίσκεσαι ανάμεσα στους μακροχρόνια ανέργους, θα αναρωτιέσαι πιθανώς πώς να ξεφύγεις από αυτό που έχει κάνει την αναζήτηση εργασίας μια απογοητευτική εμπειρία. 1. Επένδυσε στον εαυτό σου Αν δεν έχεις εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, σου προτείνουμε να αναζητήσεις τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία συντάκτη βιογραφικού ή σύμβουλο καριέρας. Αυτοί μπορούν να σε βοηθήσουν όχι … Συνέχεια ανάγνωσης 3 τρόποι για να ξεκινήσεις την αναζήτηση εργασίας.

Είναι ώρα να αλλάξεις δουλεια;
Καριέρα

Πολλές φορές λέμε ότι η εργασία μας γίνεται βαρετή, χωρίς να προσφέρει πλέον κάποια συγκίνηση. Είναι ώρα να ψάξουμε κάτι καινούριο ή καλό είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι να ξαναβρούμε αυτό που μας εξίταρε τον πρώτο καιρό σε αυτή την θέση; Παρακάτω είναι 5 σημάδια οτι ίσως είναι καλύτερο να ψάξεις κάτι καινούργιο: Τα πρωινά … Συνέχεια ανάγνωσης Είναι ώρα να αλλάξεις δουλεια;

Πως θα βρω εργασία στην Ελλάδα του 2017
Tips

Η κατάσταση στον εργασιακό τομέα της Ελλάδας εν μέσω κρίσης είναι είναι πολύ δύσκολη στην καλύτερη. Το 2017 είναι κοντά και τα πράγματα δεν προβλέπεται να αλλάξουν δραστικά. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου για την εργασία και να δοκιμάσεις νέους τρόπους και πράγματα για … Συνέχεια ανάγνωσης Πως θα βρω εργασία στην Ελλάδα του 2017

Σελίδα 1 από 1 (60 άρθρα)