5 τρόποι για εισόδημα από το Internet

Το Internet μπορεί να προσφέρει εισόδημα σε όποιους καταφέρουν να το χρησιμοποιήσουν σωστά και να βρουν τις κατάλληλες πηγές. Το εισόδημα αυτό μπορεί να είναι ένα χαρτζιλίκι λίγων ευρώ μέχρι και μεγάλα ποσά που μπορούν να λύσουν το βιοποριστικό σου πρόβλημα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε τους τρόπους ένα προς ένα:

 1. Google Adsense:

  Το Google Adsense εισήγαγε πρώτο τις online διαφημίσεις με κείμενο και εκτόξευσε τα έσοδα της Google. Χρόνια μετά την έναρξη του παραμένει ο κύριος τρόπος εσόδων για τη Google.Το θέμα μας όμως είναι πως θα κερδίσουμε εμείς λεφτά από το Adsense, γι’αυτό και πρώτα θα πρέπει να δούμε τη λειτουργία του. Το Adsense βασίζεται στο μοντέλο CPC (Cost Per Click), που σημαίνει ότι πληρώνει ανά κλικ στις διαφημίσεις του.Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, για να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχεις κάποια ιστοσελίδα ή blog, να γραφτείς στο Google Adsense, να πάρεις τους κώδικες που δίνει και να τους τοποθετήσεις στη σελίδα σου. Έπειτα θα πληρώνεσαι για κάθε κλικ που θα γίνεται στις διαφημίσεις σου.

 2. Affiliate Marketing:

  Ένα άλλο πολύ δημοφιλής μοντέλο προώθησης είναι το affiliate marketing. Το Affiliate Marketing λειτουργεί με πληρωμή ανα πώληση ή action.Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να γραφτείς σε κάποιο δίκτυο Affiliate, να επιλέξεις το προϊόν ή την καμπάνια που θέλεις να προωθήσεις, να βρεις τον κατάλληλο τρόπο για να την προωθήσεις (πχ email campaigns, facebook, banners κ.α.) και να κερδίσεις χρήματα για κάθε πώληση σε πελάτες που έστειλες μέσω της καμπάνιας σου.Τα Ελληνικά affiliate δίκτυα αυτή τη στιγμή είναι τέσσερα: LinkwiseAdSurfForestview και Clickbanner

 3. Freelancing sites

  Πλέον μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου, σε όλον τον κόσμο μέσω του διαδικτύου και να πληρωθείς γι’αυτό. Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, γραφίστες, προγραμματιστές και άλλοι, μπορούν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εργοδότες από όλον τον κόσμο μέσω υπηρεσιών όπως το Freelancer.com, Freelance.com και το Guru.com .Πως λειτουργούν αυτά τα sites; Πολύ απλά κάνεις εγγραφή σε κάποιο από αυτά και ψάχνεις για εργασίες και πρότζεκτς σχετικές με τα προσόντα σου. Αφού βρεις κάποιες που σε ενδιαφέρουν, μπορείς να κάνεις προσφορά για το ποσό που θέλεις να κερδίσεις από την εκάστοτε εργασία. Αν επιλεγείς από τον εργοδότη, θα πρέπει να προχωρήσεις στην υλοποίηση του έργου και μετά να λάβεις την πληρωμή σου.Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και ιστοσελίδες όπως το Envato που σου επιτρέπουν να πουλήσεις έργα σου, όπως themes και scripts.

 4. Αγοροπωλησίες Domain και ιστοσελίδων

  Ένας άλλος τρόπος για να βγάλεις λεφτά από το Internet είναι οι αγοροπωλησίες Domain name (Ονομάτων Χώρου) ή ιστοσελίδων. Αυτός ο τρόπος δεν ενδείκνυται και τόσο για την Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ, υπάρχουν άτομα που έχουν βγάλει πολλά λεφτά από αυτό. Η δύναμη των πωλήσεων Domain names βασίζεται στο ότι τα ονόματα είναι περιορισμένα και η ζήτηση μεγάλη. Ειδικά τα .COM domains με λίγα γράμματα τελούν υπό εξαφάνιση! Έτσι αν αγοράσεις κάποιο .COM domain με λίγα γράμματα και ευκολοανάγνωστο, θα μπορέσεις να βγάλεις αρκετά λεφτά μεταπουλώντας το.Το μεγαλύτερο site αγοροπωλησιών Domain στον κόσμο είναι το Sedo.com ενώ για ιστοσελίδες υπάρχει το Flippa.com ενώ στην Ελλάδα υπάρχει το WebsiteMarket.gr

 5. Διαφημίσεις Youtube

  Αυτός ο τρόπος είναι λίγο δύσκολος, αλλά πλέον αρκετός κόσμος έχει καταφέρει να βγάλει λεφτά από το Youtube. Πως γίνεται αυτό; Μα φυσικά με video 🙂 . Ανεβάζεις κάποιο video που έχεις φτιάξει στο youtube και αν αυτό αποκτήσει πολλές εμφανίσεις θα αρχίσει να προβάλει και διαφημίσεις από τις οποίες θα πληρώνεστε. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι να έχετε ήδη ενεργοποιήσει την επίλογή για εμφάνιση των διαφημίσεων και κέρδη όταν ανεβάσετε το video.Προσοχή επίσης χρειάζεται για να μην παραβείς τους όρους του Youtube, όπως και υπομονή, χρόνο και αρκετή τύχη για να δειςε έστω και κάποιο εισόδημα αλλά αν κάποιο video σου γίνει viral και αποκτήσει πολλές επισκέψεις, μπορείς να αποκτήσεις ένα αρκετά καλό σταθερό εισόδημα.

Γνωρίζεις και κάποιον άλλο τρόπο;