4 Λόγοι για να επιλέξεις το Freelancing σαν νέα καριέρα!

Σκέφτεσαι αν αξίζει να ασχοληθείς με το Freelancing; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το έχουν επιλέξει! Ποιοι είναι όμως οι ουσιαστικοί λόγοι που το κάνουν τόσο δημοφιλές;

Στην ουσία το freelancing για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η δουλειά που μπορείς να κάνεις από το σπίτι σου, κυρίως μέσω του διαδικτύου ή του τηλεφώνου. Μπορείς να βρεις από το πιο απλό όπως π.χ. να απαντάς σε τηλεφωνήματα και e-mail, μέχρι και να είσαι υπεύθυνος πωλήσεων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσα να σκεφτώ, οι οποίοι κάνουν το freelancing έναν υπέροχο τρόπο για να ξεκινήσεις την νέα σου καριέρα, αλλά θα περιοριστώ στους τέσσερις βασικότερους.

Γιατί να διαλέξεις το Freelancing

1.  Μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις εμπειρία

Το freelancing δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στους νέους εργαζόμενους, να αποκτήσουν τα επαγγελματικά προσόντα που τους λείπουν, ενώ ταυτόχρονα βγάζουν και τα έξοδα τους. Είναι ιδανικό φυσικά και για τους φοιτητές, οι οποίοι θέλουν να βγουν έτοιμοι στην αγορά εργασίας, έχοντας να δείξουν κάποια πράγματα.

2.  Προσφέρει ευελιξία

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που κάνουν το freelancing ελκυστικό, ειδικά στους νέους, είναι ότι προσφέρει ευελιξία, καθώς μπορείς να δουλέψεις ότι ώρα επιθυμείς, ενώ βρίσκεσαι στο σπίτι με τις πυτζάμες σου, ή και έξω σε κάποια καφετέρια. Γενικά οπουδήποτε μπορείς να συνδεθείς στο internet.

3.  Σε βοηθάει να αναπτυχθείς σε τοπικό και μη επίπεδο

Από τη στιγμή που δεν είναι ανάγκη να πας σε κάποιο γραφείο κάθε πρωί, μπορείς πολύ εύκολα να διευρύνεις τον αριθμό των διαθέσιμων ευκαιριών που μπορείς να ακολουθήσεις. Μια δουλεία με τα παραδοσιακά δεδομένα σε περιορίζει να βρίσκεσαι πάντα κάπου κοντά, ή ακόμη και με τις μεταθέσεις να φεύγεις χωρίς να το θέλεις.

Με το freelancing όμως μπορείς να βρίσκεσαι όπου επιθυμείς, είτε εντός Ελλάδος, είτε και στο εξωτερικό.

4.  Επεκτείνει τον επαγγελματικό σου κύκλο

Το freelancing σου επιτρέπει να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, να κάνεις νέες επαφές και να δικτυωθείς όπως δεν θα μπορούσες σε κάποια τοπική επιχείρηση.  Είναι αρκετά σημαντικό να μπορείς να πάρεις μία καλή αξιολόγηση σαν freelancer, καθώς εκεί πραγματικά μετράει και δείχνεις τις ικανότητες σου.

Δεν εμπλέκονται συμφέροντα, οπότε και όλοι λαμβάνουν την αξιολόγηση ως μία πολύ αξιοπρεπή πληροφορία, για την επαγγελματική σου συμπεριφορά, αλλά και για τις δυνατότητες σου.