6 Tips για μια επιτυχημένη συνέντευξη μέσω Skype! | jobstoday.gr

6 Tips για μια επιτυχημένη συνέντευξη μέσω Skype!

By 11/12/2018 Tips

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προτιμούν να κάνουν συνέντευξη μέσω Skype στους υποψήφιους εργαζόμενους τους. Η τεχνολογία εξελίσσεται και έχει μπει γενικότερα για τα καλά στη ζωή μας, πόσο μάλλον στον χώρο εργασίας μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνεις για να δώσεις μια θετική πρώτη εντύπωση, ώστε να πάρεις την δουλειά που επιθυμείς;

Στην ουσία, μια τέτοιου είδους συνέντευξη δεν διαφέρει σε τίποτα με το να πρέπει να πας σε μία εταιρεία για να συζητήσεις για μια θέση εργασίας. Πολλοί όμως κάνουν το λάθος και δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή στο άτομο που τους μιλάει, ενώ φυσικά δεν προετοιμάζονται και κατάλληλα. Ακολουθώντας όμως τα tips που θα δεις στην συνέχεια θα κάνεις μια καλή εντύπωση στο άτομο που σου παίρνει συνέντευξη!

Τι να κάνεις για να έχεις μια επιτυχημένη συνέντευξη μέσω Skype!

1. Ντύσου κατάλληλα

Πρόσεχε την εμφάνιση σου ακριβώς όπως θα έκανες αν έπρεπε να πας σε κάποια επιχείρηση. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις άνετος και ωραίος με αυτά που φοράς και να μην βρεθείς σε αμήχανη στιγμή σε περίπτωση που χρειαστεί να σηκωθείς από τη θέση σου για τον οποιοδήποτε λόγο.

Τα σκούρα χρώματα στα ρούχα είναι η πιο safe επιλογή που μπορείς να κάνεις, ενώ από την άλλη πλευρά, τα ρούχα σε έντονο λευκό χρώμα και με πολλά prints είναι καλό να τα αποφεύγεις γιατί αποσπούν την προσοχή του συνομιλητή, ακριβώς όπως και τα λαμπερά κοσμήματα.

2. Επικεντρώσου στον συνομιλητή σου

Για να μπορέσεις να επικεντρωθείς στον συνομιλητή σου φρόντισε να μην τον έχεις σε full screen στο skype, ώστε να μπορέσεις να κοιτάς απευθείας την κάμερα δίνοντας την εντύπωση ότι κοιτάς τον άλλο στα μάτια. Επιπλέον, προσπάθησε να γύρεις ελαφρώς προς την κάμερα για να μπορεί ο άλλος να βλέπει πιο καθαρά το πρόσωπο και τις εκφράσεις σου.

3. Επέλεξε το καταλληλότερο σημείο του σπιτιού για την συνέντευξη

Πριν ξεκινήσεις την βίντεο κλήση τέσταρε τον φωτισμό του δωματίου και του σημείου που έχεις επιλέξει να κάτσεις. Δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να είναι σκοτεινό. Επίσης, όπως καταλαβαίνεις, καλό θα ήταν να βρίσκεσαι στο δωμάτιο σου ώστε να αποφύγεις το να σε διακόψει κάποιος ή ακόμη και τις απρόσμενες επισκέψεις. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι θέλεις να μιλήσεις για δουλειά.

4. Κράτα σημειώσεις

Το να κρατάς σημειώσεις θα σε βοηθήσει πολύ στο να κατανοήσεις ότι σου λέει ο συνομιλητής σου, συν του ότι θα μπορέσεις να τις χρησιμοποιήσεις για να κάνεις κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις στο τέλος. Φρόντισε να μην διακόψεις τον άλλο για να ρωτήσεις κάτι το οποίο αναφέρθηκε πέντε λεπτά πριν, γιατί έτσι θα χαλάσεις την ροή της συζήτησης.

5. Μην αψηφάς τα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν

Αν για παράδειγμα έχεις αδύναμο σήμα ή χάνεις τον ήχο λόγω κάπου προβλήματος με το internet σου μην διστάσεις να το πεις και να ζητήσεις να σου επαναλάβουν την ερώτηση ή να ξανά πουν αυτό που έλεγαν. Δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να χάσεις χρήσιμες πληροφορίες που μπορεί να ειπωθούν. Αν πάλι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι μεγάλο, ζήτα ευγενικά να διακόψετε την κλήση σας για να κάνεις μια επανεκκίνηση στον υπολογιστή σου για να λυθεί το πρόβλημα.

6. Τόνισε στο τέλος τα κύρια σημεία της συνέντευξης

Η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις τυχόν ερωτήσεις και να βεβαιωθείς ότι κατάλαβες πλήρως όσα σου είπαν είναι στο τέλος. Καλό θα ήταν λοιπόν να αναφέρεις εν τάχει όλα τα σημαντικά σημεία και φυσικά να ευχαριστήσεις το άτομο που σου πήρε την συνέντευξη για τον χρόνο του!

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση